Начало WRC Навигаторът на Хейдън Падън се оттегля от WRC

Навигаторът на Хейдън Падън се оттегля от WRC

309
0

Навигаторът на Хейдън Падън в WRC – Джон Кенард, ще се оттегли от спорта след рали Финландия (27-30 юли). Новозеландецът партнираше на Падън в продължение на 12 години и по думите му, оттеглянето му ще бъде много трудно. Заедно двамата спечелиха новозеландския рали шампионат през 2008, 2009 и 2013 г., а през сезон 2016 г. написаха нова страница в историята на спорта, като в рали Аржентина станаха първите новозеландци, спечелили кръг от WRC.

„Когато за първи път влязохме в една кола – през 2006 г., мечтата ни бе победа в Световния рали шампионат. Тя тогава не бе напълно реална, но която осъществихме, и е време да променим ролите си за максимална ефективност“, сподели Кенард. След оттеглянето си от WRC той е твърдо решен да популяризира новозеландския рали шампионат.

Падън коментира неговото решение като тъжно, но разисквано от двамата в последно време. Той заяви, че Кенард ще продължи да работи с него извън сцената и ще продължи да играе основна роля за представянето му. Новият навигатор на Падън се очаква да бъде обявен скоро, а за такъв е спряган бившият навигатор на Кевин Абринг – Себастиан Маршал.