Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не е късно Монца да бъде спасена

Не е късно Монца да бъде спасена

57
0

Шефът на италианския автомобилен спорт Анджело Дамиани заяви, че се надява Монца да запази мястото си в календара на Формула 1 в бъдеще и това не е късно да се случи. В инициативата за спасяване на трасето се включи и министър-председателят на страната Матео Ренци.

Сегашният договор на пистата изтича в края на следващия сезон и засега не е ясно дали ще бъде подновен. Доскоро управляващия търговските права Бърни Екълстоун беше скептично настроен около бъдещето на легендарното трасе в календара, но преди месец то беше освободено от данъчните такси в размер на 10 милиона евро след решение на сената в Италия. Предполага се, че сега тези пари ще бъдат инвестирани в плащането на по-голяма годишна такса за домакинството на Гран при на Италия. В тази връзка Екълстоун обяви, че тези новини са определено добри.

„Не знам за Монца в момента, заяви британският милиардер по време на уикенда за Гран при на Белгия. – Ще имаме срещи през септември и ще видим. Надявам, се че няма да я изгубим, но мисля, че има и голяма възможност това да се случи.”

Самият Дамиани остава оптимистично настроен, като смята, че има достатъчно причини нещата да вървят напред и положението да се уреди. „Монца трябва да преодолее ситуацията и ние знаем добре това, заяви Дамиани. – Мисля, че има възможности това да се случи. Важното е, че всички ние работим заедно, като всички имат интерес (Монца да остане в календара) – от региона в Ломбардия, през градовете Милано и Монца до правителството и неговите най-високи нива. И сега добрите намерения трябва да бъдат превърнати в конкретни действия.”