Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не искаме да водим война на думи с Мерцедес, заяви Аривабене

Не искаме да водим война на думи с Мерцедес, заяви Аривабене

58
0
Маурицио Аривабене

Спортният шеф на Ферари Маурицио Аривабене заяви, че не иска да води война на думи с конкурентите от Мерцедес след драматичното състезание за Гран при на Азербайджан в Баку.

В хода на надпреварата се стигна до инцидент между Ботас и Райконен, а след това между Хамилтън и Фетел, като наказание получи само германецът – 10 секунди престой в бокса и 3 наказателни точки към състезателния му лиценз.

Според Аривабене е важно да се анализира какво точно се е случило и защо, а не да се отправят взаимни обвинения от двете страни за това кой е виновен и кой не.

„Ще направим анализ на състезанието, но ние няма да се оплакваме, защото не е в стила ни, заяви босът пред италианския Sky. – Но от това, което се случи между Ботас и Райконен и след това между Фетел и Хамилтън се чудя ние Формула 1 ли сме или Колизеума?

Борихме се здраво и ще се опитаме да направим същото в Австрия с още по-голяма решителност. Защото ние говорим малко и работим много. Критика към другите или извинения също може да изглежда неелегантно от наша страна.“

Аривабене също така похвали тима за отличната работа с колата на Райконен по време на спирането на състезанието. Тя бе с много повреди, но механиците успяха бързо да я оправят и да дадат възможност на Кими да се върне на пистата.

„Те приготвиха колата за отрицателно време и я изпратиха обратно на пистата, възползвайки се от червения флаг, каза още италианецът. – Това е тимът на Ферари, който аз познавам. Екипът, който никога не се предава и ще продължи да го прави по отношение на спорта.“