Начало Рали Не сме срещали такива проблеми досега, обявиха от Хюндай

Не сме срещали такива проблеми досега, обявиха от Хюндай

36
0

В екипа на Хюндай досега не са имали такива проблеми, с каквито се сблъскаха по време на рали Мексико. Това обяви спортният директор на тима Мишел Нандан. И тримата пилоти на екипа Тиери Нювил, Хейдън Падън и Дани Сордо имаха затруднения със запалването на автомобилите си по време на съкратения петъчен етап, който се проведе на най-ниска надморска височина и при най-високи температури.

Сордо загуби най-много, след като му бе наложено наказание от 10 минути заради закъснение при старта, което нямаше как да навакса по време на надпреварата до финала. Нандан смята, че неприятностите не са били свързани с надморската височина и налягането, а е бил обикновен проблем с горивната помпа, който тимът е сигурен, че може да разреши.

„Не съм виждал никога подобно нещо. Един и същ проблем и в трите автомобила, каза босът. – Един от филтрите на горивната система бе запушен. Не знам каква е причината, но ще направим анализ. По време на тестовете не сме имали подобен проблем.

След края на отсечките в петък сменихме всичките филтри и някои други неща като горивната помпа с високо налягане като предпазна мярка. Това беше специфичен проблем, но нямаше общо с надморската височина. Уверени сме, че няма да се случи отново.“

След проблемите Нювил все пак успа да завърши 3-и, на минута зад победителя Крис Мийк, а Падън и Сордо останаха 5-и и 8-и. Тиери обаче може да мине с една позиция напред, ако вторият Себастиен Ожие от М-Спорт бъде дисквалифициран заради нерегламентирана скоростна кутия

Междувременно бе обявено, че Себастиан Маршал ще бъде новият навигатор на Хейдън Падън след отказването на Джон Кенард от WRC. Маршал ще влезе в ролята си от рали Германия.