Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нюи ще има сериозна роля по колата на Ред Бул за 2017...

Нюи ще има сериозна роля по колата на Ред Бул за 2017 г.

42
0

Ейдриън Нюи ще има сериозна роля в разработката и развитието на болида на Ред Бул за 2017 г. Това обяви спортният директор на Биковете Кристиан Хорнер. Нюи бил силно мотивиран от промените в правилата за следващия сезон, когато болидите ще бъдат с по-широки предни крила и задни крила и по-широки гуми.

През последните години Нюи направи крачка назад по отношение на работата си в Милтън Кийнс и не е ангажиран постоянно с екипа и всекидневните дейности и отдели доста внимание на други проекти, като спортния модел на Астън Мартин, но въпреки това  продължаваше да има основната роля при изграждането на дизайна и аеродинамиката на колата на Ред Бул. А тя продължава да бъде на топниво, но липсата на достатъчно конкурентна задвижваща система не даде шанс на отбора да се бори за титлите през последните 3 години.

„През последните няколко години той разделяше времето си 50:50 между Ф1 и технологичните си проекти и това работи много добре, заяви Хорнер. – Техническият ни екип направи стъпка нагоре и върши страхотна работа, както можете да видите със сегашната кола. Но влиянието и ръководенето на Нюи още го има в голяма степен и ще бъде много силно и за 2017 г. Изглежда, че той се забавлява с предизвикателството в момента. Мисля, че за всеки инженер промените в правилата винаги са стимул и това не е по-различно за Ейдриън или някой друг в екипа.

Въпреки наличието на Нюи в екипа, Хорнер не смята, че измененията в регулациите са особено предимство за Ред Бул. „Няма гаранция за нищо в този бизнес, но започвайки от бял лист хартия, това е еднаква възможност за всички, каза още Хорнер. – Съперниците ни са много силни и не виждаме това като полза за нас.”