Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нямах съмнение, че мога да спечеля, заяви Люис

Нямах съмнение, че мога да спечеля, заяви Люис

64
0

Люис Хамилтън заяви, че не е имал съмнения, че може да спечели Гран при на Русия, преди да получи проблем с налягането на водата. Пилотът на Мерцедес стартира 10-и след неприятности с двигателя в квалификацията, но след инцидентите след старта се озова на 4-а позиция в края на първата обиколка.

После той изпревари Райконен, а след спиранията в бокса и Ботас. В хода на състезанието той успя да съкрати аванса на лидера Розберг от 13 на 7 секунди, но след като се появи проблем с налягането на водата в болида, той намали темпото.

Това позволи на Нико спокойно да спечели 4-ата си поредна победа за сезона и общо 7-а поредна. „Нямах съмнение, че мога да спечеля състезанието, обясни след финала Люис, който завърши 2-и. – Имах темпото, но имах отново проблем с двигателя и трябваше да върна газта.”

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф призна, че в тима са имали притеснения дали и двете коли ще завършат състезанието и е било голямо облекчение, че те са стигнали до финала.

„Имахме теч на вода от колата на Люис, като нещата се стабилизираха към края на състезанието, сподели Волф. – А при другата кола имаше странни сигнали от задвижващата система.”