Начало Автомобили Nissan достави първите електрически таксита за Мадрид и Барселона

Nissan достави първите електрически таксита за Мадрид и Барселона

41
0

Nissan достави първите напълно електрически таксита за двата най-големи града в Испания – Мадрид и Барселона. В столицата на страната ще разчитат на LEAF, а в каталонския център – на e-NV200, който се произвежда в завода на компанията там.

– Влошаващото се качество на въздуха е сред основните грижи в Европа. Страхотно е да видим, че Мадрид и Барселона предприемат толкова положителни стъпки за подобрение в тази посока – коментира директорът на департамента за електрически модели на Nissan Europe Жан-Пиер Диерназ. – Новите електрически таксита ще са от огромна полза не само за гражданите, но и за шофьорите благодарение на ултраниските режийни разходи, които един такъв модел предлага. Тази схема демонстрира, че транспортът е лесен и достъпен за всички.

Инициативата подсилва дейностите на Nissan, свързани с електрическите автомобили. LEAF е най-добре продаваният модел от този тип – с повече от 142 000 реализирани коли.

e-NV200 пък се произвежда в Барселона от май. Nissan има сключен меморандум с градския съвет и областта, в който са посочени редица мерки за промотиране и поддържане на мобилността в Каталония.