Начало Автомобили Нов автоцентър по програмата на “Приста Ойл”, “Монбат” и “Texaco” отвори врати...

Нов автоцентър по програмата на “Приста Ойл”, “Монбат” и “Texaco” отвори врати в столицатa

69
0

Нов сервиз от националната програма на “Приста Ойл”, “Монбат” и “Texaco” за изграждане на мрежа от обслужващи автоцентрове откриха днес в столицата министърът на държавната администрация Димитър Калчев и председателят на Управителния съвет на “Приста Ойл” АД Пламен Бобоков. С това съоръжение бройката става 36 на територията на цялата страна. Центърът предлага широк набор от бързи сервизни услуги, сервизно хале за тежки ремонти, за тенекеджийски и бояджийски услуги. Сервизът ще извършва също и годишни технически прегледи, ще предлага денонощна пътна помощ, автомобилни застраховки и денонощен паркинг.

Програмата за изграждане на автоцентровете ще създаде около 700 работни места в цялата страна за специалисти в различни области.

Приста Ойл е водеща компания, с пазарен дял от над 65% в производството на масла и смазки в България.

Заводът за смазочни масла се намира в гр. Русе. Производственият му капацитет е приблизително 80 000 тона годишно. Заводът е проектиран и конструиран съгласно най-високите стандарти в индустрията.

През 2000 г. Texaco Global Products придобиха 25% дял от акциите на „Приста Ойл“. По този начин дружеството стана член на семейството на големите петролни компании, с достъп до нови технологии и иновации. Заводът на „Приста Ойл“ беше одобрен за производството на продукти с марката „Texaco“.