Начало Други Нов подиум за Арабаджиев

Нов подиум за Арабаджиев

46
0

В съботния старт на пистата край Бърно Владимир Арабаджиев записа втори подиум в Интернешънъл Формула Мастър – отново с трето място. Този път Владо притиска до последните метри немския пилот Мишел Амермюлер за второто място.

На старта Арабаджиев стартира 5-ти, след като на квалификацията даде 3-то време, но беше наказан. След края на квалификацията няколко пилоти, сред които и той, бяха наказани, като им бе отнето най-доброто време, защото е поставено по време на жълти флагове.

Днес обаче комисарите решиха да накажат Артуро Льобел и Марчело Пуглиси с 5 позиции на старта, а чеха Йозеф Крал с 10 – заради неспазване на червен флаг по време на свободните тренировки и квалификацията за Крал. Така Арабаджиев стартира от 5-та позиция.

На самия старт българинът потегли солидно, но не спечели позиции. Напред поведоха Ван дер Дрифт и отлично стартиралият Секигучи. Арабаджиев след няколко обиколки се залепи зад швейцареца Фабио Леймер и след като излезна по-бързо от него в последния завой, в края на старт-финалната права се изравни с него и успя да го изпревари от външната страна на първия завой. Пред него на 2 секунди беше Амермюлер. До края на надпреварата Владо успя да се залепи и зад него, но без негови грешки нямаше как да го изпревари. Междувременно в последните обиколки Юхи Секигучи, който се опитваше да притиска Ван дер Дрифт, получи технически дефект и отпадна, така борбата на Амермюлер и Арабаджиев се превърна за второ място.

С новата си победа Ван дер Дрифт продължава да е начало в класирането, а Арабаджиев се изкачи до 6-то място с 12 точки от двете трети места.

В неделния старт от 15:05, който отново ще се предава по Евроспорт и сайта на Формула Мастър, Владо ще стартира от 6-та позиция, тъй като първите 8 стартират в обратен ред.

Класиране топ 8 в първо състезание:

1 К.Ван дер Дрифт 27:41.075 мин.
2 М.Амермюлер +8.632 сек.
3 В.Арабаджиев +9.164сек.
4 Ф.Леймер +15.643сек.
5 К.Андерсен +17.298сек.
6 П.Санцез Лопез +18.389сек.
7 Н.Сидлер +22.589сек.
8 Х.Шлегелмилх +22.824сек.