Начало Рали Остберг взе 12 важни точки в Испания

Остберг взе 12 важни точки в Испания

47
0
Мадс Остберг

Мадс Остберг спечели 12 важни точки в рали Испания, финиширайки четвърти в надпреварата. Норвежкият пилот на Ситроен контролираше темпото в края на състезанието и не позволи на Дани Сордо (Хюндай) да го доближи, като същевременно не пое риск да гони Мико Хирвонен (М-Спорт).

С това си представяне Остберг се придвижи на пета позиция в класирането при пилотите.

– Беше много добър уикенд – коментира Мадс. – Четвъртото място е важен резултат и за отбора, и за мен. Бяхме конкурентоспособни на чакъл, удържахме позицията си и на асфалт. Наистина съм доволен, че станах четвърти. Нямам търпение за старта в Уелс, където ще се постараем да постигнем добра позиция.

Крис Мийк бе първи на трасето в края на ралито (изостана заради спукани по-рано гуми), като използва възможността да трупа опит на асфалт без напрежението да гони силно класиране. Британецът записа на три пъти втори по сила етапни времена в последния ден от надпреварата. Крайно му подреждане не бе призово, но пък взе две бонус точки за второто си време в пауърстейджа.

– Гордея се с представянето си в това рали. Жалко, че нямахме възможност да вземем повече точки. Двете спукани гуми в началото при налична само една резервна ни струваха много скъпо. Но поне имахме шанс да се върнем в състезанието. Променихме фокуса си, като времената ни бяха много окуражаващи. Беше важно да покажем, че имаме достатъчно скорост. Това ще е важно за бъдещето – сподели Крис.

Халид Ал Касими финишира 15-ти с третия DS3 WRC. Той призна, че не е карал толкова бързо, колкото може, но не се е чувствал достатъчно уверен на скоростните секции. Ал Касими допълни, че знае къде е губил време, но не е бил подготвен да поема рискове.

Мохамед Ал Мутава пък стана пръв във WRC3 зад волана на DS3 R3.

– Началото на ралито бе трудно, така че в края бе важно да запишем наистина важни точки – коментира и заместник-шефът на Ситроен Рейсинг Марек Наварецки. – Мадс постигна целта си с четвъртото място, като кара стабилно на асфалт. Крис доказа, че може да е бърз. Така че като цяло рали Испания приключи положително за нас. А това е важно за последния кръг, в който ще ни е нужна увереност, за да се борим за второто си място в шампионата.