Начало Рали Остберг спечели „Битката за Хелзинки”

Остберг спечели „Битката за Хелзинки”

38
0
Мадс Остберг,Маркус Грьонхолм

Норвежецът Мадс Остберг спечели „Битката за Хелзинки” – специалното събитие, проведено през уикенда, няколко дни преди старта на рали Финландия. В него настоящи пилоти се изправиха срещу рали легенди и в крайна сметка състезателят на Ситроен триумфира.

Близо 35 000 зрители наблюдаваха забележителната борба в центъра на финландската столица.

Остберг и колегите му Себастиен Ожие, Яри-Мати Латвала, Тиери Нювил, Мико Хирвонен и Юхо Ханинен се изправиха срещу Томи Макинен, Маркус Грьонхолм, Юха Канкунен и Марку Ален. Най-бърз от легендите бе Грьонхолм, който се класира за финала, след като победи със съвсем малко съперниците си. Битките бяха истинско забавление не само за зрителите, но и за участниците.

Апартаментът ми е на няколко минути от трасето! Де да беше така за всяко рали – смееше се Латвала между отделните отсечки. – Ставаш, директно сядаш в колата си, която е паркирана пред вратата ти. Иначе смятам, че направихме добро шоу за финландските рали фенове. Може би отсечката можеше да е малко по-дълга, но нищо – следващия път. Беше страшно забавно и смятам, че трябва да събираме легендите и настоящите пилоти по-често. Щеше да е още по-готино, ако бяха дошли с оригиналните си автомобили – това щеше да направи състезанието невероятно впечатляващо!