Начало Formula E News Организаторите на Формула Е показаха трасето в Париж

Организаторите на Формула Е показаха трасето в Париж

42
0

Организаторите на Формула Е показаха конфигурацията на трасето, на което ще се състои парижката еПри. Надпреварата ще е първи европейски кръг от сезон 2015/2016 г. и ще се проведе на 23 април.

Трасето е около архитектурния комплекс „Дом на инвалидите” – музеи и паметници на военната история на Франция, посветени на загиналите във войните френски воини. То е дълго 1,93 км, има 14 завоя. Около 300 метра от конфигурацията са с калдъръмена настилка, която специално за парижката надпревара ще бъде покрита с временен асфалт.

Представянето на пистата се проведе в парижкия „Отел дьо Вий”, където към главния изпълнителен директор на Формула Е Алехандро Агаг се присъединиха президентът на ФИА Жан Тод и кметицата на Париж Ан Идалго.

„Имаме страхотния късмет сериите ни да се провеждат на някои невероятни места, но няма по-впечатляващ пейзаж от този на Париж”, коментира Агаг. „Състезанията от Формула Е се състоят в сърцата на градове по цял свят – Париж със сигурност отговаря на условията.”

Тод допълни от своя страна, че за международната автомобилна федерация е особено голямо удоволствие да види състезание от Формула Е в центъра на Париж – „градът, който е дом на организацията повече от век”.

„Първенството е тясно свързано с развитието на нови технологии и с промотирането на нов модел на мобилност. Ето защо е напълно логично страна като Франция, която винаги е била сред пионерите на всевъзможни иновации, да е домакин на такава надпревара в столицата си”, каза още Тод.

Билетите за състезанието ще бъдат пуснати в продажба скоро, като цената им започва от 25 евро.

Досега от сезон 2015/2016 г. от Формула Е бяха проведени три старта – в Пекин (Китай), Путраджая (Малайзия) и Пунта дел Есте (Уругвай). В класирането при пилотите води Себастиен Буеми (Рено е.Дамс) с 62 точки, следван от Лукас ди Граси (АБТ Шефлер Ауди Спорт) с 61, Жером д’Амброзио (Драгън Рейсинг) – 28, Сам Бърд (DS Върджин Рейсинг) и Люк Дювал (Драгън Рейсинг) – по 24 и т.н. При екипите първи е Рено е.Дамс със 73 пред АБТ Шефлер Ауди Спорт – 71, Драгън Рейсинг – 52, DS Върджин Рейсинг – 30 и т.н.

Първенството се подновява с надпреварата в Буенос Айрес (Аржентина) на 6 февруари. Преди състезанието в Париж ще има още два старта – в Мексико Сити (Мексико) на 12 март и Лонг Бийч (САЩ) на 2 април.