Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От ФИА заявиха, че няма да разследват инцидента между Хамилтън и Розберг

От ФИА заявиха, че няма да разследват инцидента между Хамилтън и Розберг

46
0

ФИА няма да разследва инцидента между Люис Хамилтън и Нико Розберг от Гран при на Белгия.

Дискусията относно удара между пилотите на Мерцедес е основната тема след надпреварата на Спа-Франкоршамп. Появи се дори теория, че федерацията може да се върне към случая – особено след изявлението на Хамилтън, че Розберг на практика си признал, че може да избегне сблъсъка. Изпълнителният директор (бизнес) на Мерцедес Тото Волф побърза да заяви, че в станалото няма никакъв умисъл. Според него Люис неправилно е интерпретирал казаното от съотборника си.

От ФИА смятат случая за приключен и заявиха, че няма никакви нови елементи относно инцидента. Още по време на самото състезание ударът бе определен за състезателен инцидент.

– ФИА няма да се намесва. Само появата на „нов елемент” след обявяването на официалните резултати може да оправдае започването на разследване. Коментар, за който се твърди, че е направен по време на вътрешен брифинг на отбора и след това е опроверган от самия тим, не представлява такъв нов елемент – заяви говорител на федерацията.

Дерек Уоруик, който ще е стюард за Гран при на Италия, вече заяви пред ВВС, че цялата ситуация е вътрешноотборен проблем и ФИА няма за какво да се намесва.

Междувременно Волф допълни, че ще остави ситуацията да се успокои преди поредните разговори с пилотите. Хамилтън и Розберг имаха няколко сблъсъка през сезона досега, но до сериозен удар досега не се бе стигало.