Начало Рали Ожие се върна начело в рали Монте Карло

Ожие се върна начело в рали Монте Карло

67
0

Себастиен Ожие се върна начело на класирането на рали Монте Карло след драматичните проблеми на Тиери Нювил в последната съботна отсечка. Французинът е с аванс от 47,1 секунди пред съотборника си в М-Спорт От Танак. Яри-Мати Латвала (Тойота) е трети в подреждането, на над 2:20 мин зад Ожие.

Себастиен също имаше проблеми през деня. Той кара на лимита през цялата събота и веднъж изхвърча от пътя в поле, по-късно удари бордюр.

„Със сигурност не е леко на трасето. Наистина много се пързаля и бяхме вероятно прекалено предпазливи. Все още има работа преди да се почувстваме напълно удобно, но все още сме в борбата”, коментира французинът след сутрешните отсечки.

„Тиери направи страхотно рали с фантастична скорост. Да караш така през цялото време на Монте Карло при такива условия е невероятно предизвикателство. На това състезание е нужен и късмет. Не съм му пожелавал лош късмет, той наистина свърши невероятна работа”, добави Ожие по-късно, цитиран от wrc.com.

Нювил опита да поправи някак автомобила си и успя да стигне до финала, губейки повече от половин час. Това го прати 15-ти в подреждането.

Междувременно скоростната кутия на Танак бе започнала сама да избира предавки. По същото време естонецът имаше проблеми и със сервото, но все пак завърши пред Латвала.

Финландецът от своя страна има шанс да спечели подиум за Тойота в първото рали след връщането на тима във WRC.

Класирането в края на съботния ден:

1.

С. Ожие

Форд Фиеста WRC

3:26:10.7

2.

О. Танак

Форд Фиеста WRC

+47.1 сек

3.

Я.М. Латвала

Тойота Ярис WRC

+2:20.6 мин

4.

К. Брийн

Ситроен DS3 WRC

+3:47.3

5.

Д. Сордо

Хюндай i20 Купе WRC

+4:03.2

6.

Е. Еванс

Форд Фиеста WRC

+7:27.2

7.

А. Микелсен

Шкода Фабия R5

+9:15.2

8.

Я. Копецки

Шкода Фабия R5

+12:34.4