Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отборът ни остави да се състезаваме, но така и не доближих Макс...

Отборът ни остави да се състезаваме, но така и не доближих Макс достатъчно, обясни Рикиардо

52
0

Даниел Рикиардо изпитваше смесени чувства след Гран при на Китай, в която финишира четвърти. Австралийският пилот на Ред Бул подложи съотборника си Макс Верстапен на сериозен натиск в последните обиколки на състезанието, но не успя да го задмине.

„Изпитвам смесени чувства. Очевидно е разочароващо да изтървеш подиума, но трети и четвърти е добър резултат за тима. В началото загубих много време, борейки се да опазя предните си гуми. Това в голяма степен бе причината да изляза от битката за почетната стълбичка. След първия питстоп имах добра скорост и баланс, наваксах част от изоставането и намалих разликата спрямо момчетата пред мен”, обясни Даниел.

„Към края на надпреварата видях, че Макс се бореше с гумите си. Всеки път, когато се доближавах до него обаче, аз започвах да имам проблеми с моите. Отборът ни остави да се състезаваме, но така и не го приближих достатъчно за убедително изпреварване. Вътрешната част на кривата на острия завой все още бе доста хлъзгава, а и наистина не бях достатъчно близо, за да успея. Освен това ефектът на DRS-а е значително по-малък при тазгодишните коли, което също не помогна.”

Рикиардо отбеляза, че Ред Бул все още има доста работа, за да намали разликата до Мерцедес и Ферари.

Междувременно австралиецът и Серхио Перес получиха официални предупреждения заради това, че закъсняха за изпълнението националния химн на Китай преди старта на състезанието.