Начало Автомобили Офис на колела – Nissan преобразява работното място

Офис на колела – Nissan преобразява работното място

58
0

Nissan създаде истински офис на колела с помощта на базираното във Великобритания дизайнерско Studio Hardie. Специалисти от двете компании превърнаха един e-NV200 ван в първото в света мобилно работно място – e-NV200 WORKSPACe. В него има сгъваемо бюро, компютър с тъчскрийн, Bluetooth аудио система, мини хладилник и кафе машина с наистина много високо качество.

e-NV200 WORKSPACe не просто подчертава потенциала на вана, но и показва какво е възможно по принцип – откъсване от статичната среда и офисните помещения без да се губи ценно време и да остава несвършена работа. Автомобилът също така е пример за визията на Nissan Intelligent Mobility и за това как връзките на хората с техните превозни средства се променят.

Концепцията за споделено работно място определено става все по-популярна през последните години. През 2015-та например броят на местата, използвани за труд от повече от един човек, се е увеличил с 36%. От Nissan подчертават, че e-NV200 WORKSPACe предлага самостоятелно работно място при цена от 0,03 евро на километър, както и алтернатива за труд извън града.

„Nissan e-NV200 сам по себе си е изключително добър вариант за транспорт за напредничави бизнеси, което го прави идеален за основа на мобилно работно място”, коментира директорът на отдел „Електрически модели” в Nissan Europe Гарет Дънсмор. „e-NV200 WORKSPACe извежда модела на ново ниво с помощта на Stidio Hardie, което е известно с екоподхода си към проектите.”

„Цените на недвижимата собственост в градовете се качва, а модерните професионалисти трябва да са винаги мобилни и в състояние да реагират максимално бързо. Затова смятаме, че бъдещето на работното място изглежда точно така. Споделените офиси и трудът от дистанция се увеличават постоянно, така че не е много трудно да съзрем как в бъдеще автомобилите ще са свързани и енергийно ефективни. Съвсем скоро e-NV200 WORKSPACe може да не е просто концепция.”

Автомобилът може да се зареди от нула до 80% само за 30 минути.