Начало Рали Ожие: Водихме истинска битка, за да защитим титлата

Ожие: Водихме истинска битка, за да защитим титлата

51
0

Себастиен Ожие и Жулиен Инграсиа са едва четвъртият екипаж от 1977 г. насам, успял да защити титлата си в световния рали шампионат. Французите спечелиха в Испания – 23-та победа в кариерата и седма за настоящия сезон – и триумфираха с короната за втора поредна година.

Те са осмият екип в историята, който става двукратен шампион – преди тях това постигат Валтер Рьорл, Юха Канкунен, Мики Биазион, Карлос Сайнц, Томи Макинен, Маркус Грьонхолм и Себастиен Льоб.

– Фантастично е да станем световни шампиони за втори път! – радваше се Ожие след финала. – На седмото небе съм. Водихме истинска битка, за да защитим титлата. Съотборникът ми Яри-Мати Латвала в частност имаше невероятно силно представяне през последните месеци. Сега с Жулиен изпитваме огромно щастие и облекчение. Огромно благодаря на фантастичния ни тим, който не само ни даде великолепен автомобил, но и е уникален екип. Без значение дали нещата вървят добре или зле, отборът бе до екипажите и това е безкрайно мотивиращо. Щастлив съм и се гордея да съм част от този отбор. И е ясно, че ще направим огромно шампионско парти!

Латвала поздрави съекипниците си и каза, че те заслужават титлата.

– С Мика [Антила] опитахме да поддържаме битката колкото се може по-дълго. За съжаление загубихме твърде много време през първия ден на чакъл. Бях много доволен от представянето си на асфалт, но все още имаме работа. Ще продължим да се трудим при следващите тестове, но първо ще се забавляваме – допълни финландецът.