Начало Рали Ожие най-бърз в шейкдауна на рали Корсика

Ожие най-бърз в шейкдауна на рали Корсика

34
0

Лидерът в първенството Себастиен Ожие с Фолксваген Поло бе най-бърз в шейкдауна на рали Корсика във Франция, 10-и кръг от шампионата на WRC. Французинът, който дори може да си осигури 4-а поредна корона след това състезание 3 кръга преди края на сезона, записа време от 3:51.7 мин в най-бързото си преминаване през 5.4 километровата отсечка Sorbo Ocagnano. Ожие изпревари с 0.8 сек съотборника си Яри-Мати Латвала. На 1,4 сек от водача остана Крис Мийк със Ситроен DS3 от екипа на Абу Даби Тотал WRT, което му отреди 3-ата позиция.

„Не е тайна, че бих искал да спечеля това състезание, заяви Ожие. – Вече 2 пъти съм печелил ралито във Франция, ни никога в Корсика. И това е нещо, което бих желал да променя. В тестовете преди ралито работихме по дългите дистанции, за да сме сигурни, че настройките на колата са адаптирани към тези условия и да ни помогне да съхраним гумите си. Имаме дълги отсечки във всеки един от дните, в които трябва да се приспособиш към различните условия и да изградиш ритъм.”

Четвъртото място разделиха трима пилоти, постигайки еднакви времена от 3:53.4 мин – Тиери Ньовил и Дани Сордо с Хюндай, и Крейг Брийн със Ситроен DS3. Челната десятка допълниха Хейдън Падън с Хюндай, Андреас Микелсен с Фолксваген, От Танак с Форд Фиеста и Ерик Камий с Форд Фиеста.