Начало Рали Ожие начело след първия ден в Швеция

Ожие начело след първия ден в Швеция

56
0

Себастиен Ожие води комфортно след първия ден на рали Швеция, втори кръг от шампионата в WRC. Пилотът на Фолксваген успя да се опази от грешки във вторите 3 отсечки за деня и след общо 6 има аванс от 26.9 сек пред Хейдън Падън с Хюндай i20. Новозеландецът се възползва максимално от проблемите на своите колеги, като беше и най-бърз в последните 2 етапа за деня.

Съотборниците на Ожие имаха огромни неприятности. Яри-Мати Латвала, който още в първия пробег сутринта счупи задвижващ вал, преживя нов инцидент и разби тотално окачването си. Така той загуби шансове за каквото и да е класиране в челото, като не е ясно дали изобщо ще продължи в състезанието.

Андреас Микелсен с третото заводско Поло се удари в дърво и разби предницата на колата си. Все пак норвежецът не загуби много време и е 6-и в общото подреждане, на 42 сек от Ожие. Така той запази шансове за класиране на подиума. В по-малко от 10 сек пред него са Дани Сордо с Хюндай (5-и), От Танак с Форд Фиеста (4-и) и Мадс Остберг с Форд Фиеста от М-Сpорт (3-и).

От надпреварата отпадна водещият пилот на Абу Даби Тотал WRT Крис Мийк. Той, както и в Монте Карло, удари камък със своя Ситроен DS3 и повреди терминално автомобила си.