Начало Рали Ожие се удари, но води в Швеция, сериозни проблеми за Латвала

Ожие се удари, но води в Швеция, сериозни проблеми за Латвала

98
0

Себастиен Ожие поведе в рали Швеция след първите 3 отсечки от надпреварата, която е 2-и кръг от WRC. Пилотът на Фолксваген обаче се удари в последния от тези три етапа, като счупи предната лява част на своя автомобил, а и част от окачването, тъй като предните му гуми не бяха изправени напред.

След края на пробега французинът призна, че е изпуснал колата в един завой и се е ударил в малко дърво, тъй като не е успял за завие заради голямо количество вода. За негово щастие обаче бързо е успял да се върне на пътя и да завърши отсечката. При това сега предстои сервизен парк, в който механиците на тима ще могат да оправят автомобила.

Въпреки инцидента Ожие беше най-бърз в отсечката, като същото стори и в първите две. Така той има аванс от цели 24.2 сек пред съотборника си Андреас Микелсен. След него е Крис Мийк със Ситроен DS3 от екипа на Абу Даби Тотал WRT, който изостава на 28.7 сек. Той също загуби контрол над колата излезе от пътя, след като попадна в участък с вода, но се размина без поражения.

Нямаше късмет обаче третият пилот на Фолксваген – Яри-Мати Латвала. Финландецът счупи задвижващ вал още в първата отсечка и напрактика трябваше да изкара всичките 3 отсечки до обедния сервиз с 2 задвижващи колела. Това му коства общо загуба на около 4 минути и на всякакъв шанс за челно класиране в надпреварата.

Отново не достатъчно добро темпо показа новата кола на Хюндай – i20. Най-челно класираният пилот на тима Дани Сордо е 4-и, на на половин минута зад Ожие. Хейдън Падън е 7-и (зад Мадс Остберг и От Танак), а Тиери Нювил чак 10-и заради проблеми със скоростната кутия.