Начало Рали Ожие води пред Падън преди финалния ден в Швеция

Ожие води пред Падън преди финалния ден в Швеция

61
0

Себастиен Ожие има 17.1 сек аванс преди последния ден от рали Швеция, 2-и кръг от първенството на WRC. Пилотът на Фолксваген допусна авансът му от първия ден от близо половин минута да бъде намален на 8.8 сек от Хейдън Падън с Хюндай i20 след първите 2 отсечки за деня, но в следващите 3 постепенно го увеличи и остава основен фаворит за крайната победа утре.

Падън, който от своя страна заяви, че целта му е да задържи 2-ото място, кара много стабилно и има 25.2 сек пред Мадс Остбер с Форд Фиеста от екипа на М-Спорт. Норвежецът малко изненадващо успя да задържи категорично зад себе си Андреас Микелсен с Фолксваген.

Последният натисна здраво газта, опитвайки се да доближи Остберг, но се завъртя в 9-ия времеви пробег и загуби около 20 сек. Така той изостава с 25 сек от Мадс и ще му бъде много трудно да ги навакса в оставащия един етап в неделя.

От Танак с Форд Фиеста от тима на DMACK продължава да се диви отлично на 5-а позиция, пред Дани Сордо с Хюндай, като разликата между двамата е също почти 25 сек. Испанецът спука гума в първата отсечка за деня и това го върна назад.

Преживелите огромни проблеми в първия ден Яри-Мати Латвала с третия заводски Фолксваген и водещият пилот на АБу Даби Тотал WRT Крис Мийк продължават участието си в надпреварата, но са едва 26-и и 24-и в общото подреждане.