Начало Рали Ожие и Микелсен в решителна битка за успеха в Полша

Ожие и Микелсен в решителна битка за успеха в Полша

63
0

Двама пилоти на Фолксваген – Себастиен Ожие и Андреас Микелсен ще определят победителя в рали Полша, 7-и кръг от шампионата на WRC. Две отсечки преди края на състезанието двамата са разделени от 5.6 секунди. Така в истинска спринтова битка в последните 30 км те ще се борят за победата, която за Микелсен може да бъде първа в кариерата. Ожие беше увеличил аванс си до 7.2 сек, но по-добрият избор на гуми на норвежеца (твърди срещу комбинация от меки и твърди за шампиона) му даде възможност да намали разликата. Тя можеше да е дори още по-малка, но в предпоследната отсечка Микелсен имаше проблеми с видимостта заради голямото количество прахоляк.

„Чистех отсечките още от старта на ралито. Затова да водя е фантастично, заяви Ожие. – Но трябва да довършим битката утре. Не бях сигурен за гумите в следобедните отсечки. Меките мърдаха доста настрани. Не бяха перфектния избор.“

Яри-Мати Латвала с третия Фолксваген Поло за малко успя да излезе 3-а позиция, но в края на деня отново беше изпреварен от От Танак от М-Спорт с Форд Фиеста RS. Двамата също имат някакви шансове за победа, но с изоставане от 17.6 и 19.1 сек те изглеждат само теоретични.

Пети и шести остава пилотите на Хюндай Хейдън Падън и Тиери Ньовил, но тяхната задача ще е просто да запазят позициите си с оглед на голямото изоставане от водещите 4 коли. Седмото място продължава да държи местният герой Роберт Кубица с Форд Фиеста RS, въпреки двете си излизания от пътя.