Начало Други Отнеха победата на Царски във втория манш в Бургас, Камбуров го печели

Отнеха победата на Царски във втория манш в Бургас, Камбуров го печели

47
0

Победата на Илия Царски с Мицубиши Лансър Ево 9 от екипа на Автоцар във втория манш на писта Бургас в серия Макси бе отнета от спортните комисари на състезанието. Това стана след протест от страна на Пламен Камбуров за направен от панагюреца фаулстарт.

Така победата във втория манш спортните комисари присъждат на шампиона за 2015 г. Камбуров, което става след края на церемонията по награждаването на първенците за бургаската писта. По този начин Пламен печели кръга с второ място и победа в двата манша.

По информация от Царски обаче при преглеждането на видео-материалите от неговата камера, както и от тази на стартиращият зад гърба му Краси Боев се виждало ясно, че по-рано потегляне прави не Панагюреца, а Пламен Камбуров. По-късният протест от срана на екипа на АСК Автоцар по тези факт обаче е отклонен с аргумента, че времето за подаване на протест е изтекло.

„Категорично не съм правил фаул на старта на втория манш“, заяви Камбуров. Царски от своя страна обяви: „Ще търся правата си пред спортния трибунал и се надявам на тяхното бързо решение! За мен е важно, че съм победител в двата манша, че показах възможностите на екипа, че съм моралният победител тук.”

От любителско видео, публикувано във фейсбук, обаче се вижда, че двамата потеглят почти едновременно, като изглежда, че Камбуров дори тръгва малко по-рано от Царски. Което означава, че ако някой прави фаулстарт, то това трябва да е или само Пламен или и двамата.

Царски

Публикувахте от Кънчо Димитров в 23 октомври 2016 г.