Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отношенията между Ботас и Хамилтън надминаха очакванията, заяви Волф

Отношенията между Ботас и Хамилтън надминаха очакванията, заяви Волф

66
0
Валтери Ботас,Люис Хамилтън

Спортният щеф на Мерцедес Тото Волф заяви, че отношенията между Валтери Ботас и Люис Хамилтън са надминали неговите очаквания. Финландецът се присъедини към Сребърните стрели в началото на годината на мястото на Нико Розберг, който се оттегли от спорта.

Валтери има 2 победи от началото на сезона, а Хамилтън 4, с което Мерцедес е начело в шампионата при конструкторите с аванс от 39 т. пред Ферари.

„Те свикнаха един с друг, уважават се на пистата и дори повече извън нея, обясни Волф. – Отношенията между Валтери и Люис са много добри. Те всъщност са напълно различни от тези между Нико и Люис. Това се отразява и позитивно на динамиката в самия отбор. Те надминаха очакванията ни.“

Ботас има едногодишен договор с Мерцедес, но се очаква той да бъде удължен поне с още една година. С две победи и два полпозишъна от началото на сезона финландецът доказа способностите си, като според някои специалисти той има шанс и да се бори за титлата този сезон.

„Валтери се представян според нашите очаквания, каза още Волф. – Когато решихме да вземем него, знаехме, че има качества. На пистата той управа нашите очаквания и се справя все по-убедително с всяко състезание. Като отбор мога да кажа, че се справяме добре, имайки предвид всичките промени в правилата на шампионата.“