Начало Други Отново проблеми за Върбицалиев и във втория старт в неделя

Отново проблеми за Върбицалиев и във втория старт в неделя

99
0

Второто състезание на Коко Върбицалиев през третия състезателен уикенд във Формула BMW бе в неделя след обяд веднага след финала на DTM. Задната 19-та стартова позиция бе амбицирала максимално Върбицалиев да се бори за по-предно место. И наистина той направи перфектен старт и спечели осем места още до първия завой. След това за още един тур спечели още едно и стигна до 10-то място.
На последния завой от следващата обиколка, при поредната атака Върбицалиев влезе с много голяма скорост, изпусна колата и се завъртя на най-опасния участък от трасето. Колата изгасна и остана в обратна посока на движението. За късмет никой не го удари, но той стигна дъното но класирането – 25-ти. Коко започна да дава добри времена, но водачите вече бяха далеч. Все пак той успя да настигне последната група от пилоти и изпревари петима, като в крайна сметка завърши на 19-та позиция.
Вторият старт бе спечелен отново от Йенс Клингман, следван от Даниел Кампос-Хил, трети остана Адриан Тамбей.
След този старт Върбицалиев заема 18-та позиция в генералното класиране и девето място в класирането на новобранците. До края на сезона остават 12 състезания, в които Коко ще се стреми да подобри значително класирането си.