Начало Рали Ожие се откъсна напред, Микелсен и Кубица се преобърнаха

Ожие се откъсна напред, Микелсен и Кубица се преобърнаха

39
0
Себастиен Ожие

Себастиен Ожие се откъсна напред в челото на рали Мексико. Пилотът на Фолксваген вече води с 49 сек пред съотборника си Яри-Мати Латвала, докато Мадс Отберг (Ситроен) изостана заради технически проблеми. Трети излезе Тиери Нювил (Хюндай), който е на близо 4 минути зад французина.

Ожие коментира, че се старае да контролира темпото, като едновременно с това и натиска достатъчно.

Трябва ни чудо, за да настигнем Себастиен – заяви от своя страна Латвала. – Ние сме на над 40 секунди зад него, а той излиза по трасето след нас. Правя каквото е по силите ми, но просто не мога повече, не бива да давам повече газ. Вече видяхме какво се случва в това рали, когато прекалиш с натискането.

Нювил сподели, че колата му има нужда от промяна в настройките, но прие философски ситуацията – призна, че не може да свърши всичко за един уикенд.

Първата половина на втория ден от надпреварата бе изпълнена с драми. Остберг удари насип до пътя и счупи задно ляво окачване на своя DS3 WRC. Норвежецът се бори упорито да закрепи положението и дори намери сили да се пошегува, че поправката му задължително ще издържи, защото е вигингска направа. Впоследствие обаче установи, че просто не може да продължи и се отказа.

Малко след това Андреас Микелсен, който вчера счупи окачване, днес обърна своето Поло R WRC на покрив. Същото се случи и с Роберт Кубица, чийто Форд Фиеста RS WRC се озова с колелата нагоре за втори път в рамките на два дни. Екипажите са невредими.

Елфин Еванс (М-Спорт) заема четвъртата позиция в надпреварата засега, следван от Бенито Гера, Крис Аткинсън, Юри Протасов, Мико Хирвонен и Крис Мийк.