Начало Картинг Победи за Атанасов, Гърков, Иванов и Досев в Хасково

Победи за Атанасов, Гърков, Иванов и Досев в Хасково

305
0

Станислав Атанасов, Любомир Гърков, Димитър Иванов и Никола Досев спечелиха съботните кръгове съответно в класовете KZ2, Ротакс Макс Сениор, Мини и Мини Бг от общо 5-ия кръг от сезона на шампионата по картинг в Хасково.

Атанасов взе победа и второто място в двете надпревари след битка с Юлиан Серафимов в KZ2. Двамата, заедно с Искрен Иванов и Величко Мачев бяха участниците в кралския клас. Втората надпревара спечели Серафимов и двамата завършиха с еднакви класирания, но за победител бе обявен Атанасов, тъй като направи по-бърза обиколка.

В клас Ротакс Макс Сениор две победи записа Любомир Гърков. Пловдивчанинът не участва в квалификацията, но това не му попречи да спечели и двете състезания след старт от последна позиция.

В Ротакс Джуниър състезания в съботна изобщо не се проведоха заради липсата на участници. След двете си победи в петък шампион стана Христо Пенов. Състезания в този клас няма да има повече този сезон.

В клас Мини Димитър Иванов спечели двете съботни състезания. Зад него и в двете се нареди Алекс Михайлов. В първото 3-и стана Мариян Бондиков, а във второто Никита Коронатов. Начело в шампионата излезе Михайлов, който е на 38 т. пред неучастващия в този кръг Никола Цолов.

В Мини Бг съботния кръг спечели Никола Досев, който записа 1-о и 2-о място в двете състезания. Втори е Юлиан Димитров, който записа 3-о и 1-о място. Трети е Слави Минков, който стана 2-и и 3-и.