Начало Автомобили Принц Алберт кара Honda Clarity Fuel Cell по трасето на Гран При...

Принц Алберт кара Honda Clarity Fuel Cell по трасето на Гран При на Монако

59
0

Принцът на Монако Алберт II направи една обиколка с изцяло новият Honda Clarity Fuel Cell преди началото на Гран При на Монако във Формула 1. Това стана при откриването на състезанието, преди да прозвучи националния химн на Монако.
Принц Алберт II, придружен от принцеса Шарлийн и представител на ФИА пилотира Clarity Fuel Cell по пистата с дължина 3,337 км. Задвижваният с водород автомобил Clarity Fuel Cell е особено подходящ избор на превозно средство, тъй като принца оказва внимание върху устойчивостта на околната среда. Една от основните цели на фондацията „Принц Алберт II“ е да ограничи последиците от изменението на климата и да насърчи възобновяемите енергии.

Новият Clarity Fuel Cell е най-модерният автомобил с горивни клетки в света, който елиминира дизайнерските компромиси, които често се срещат в алтернативно задвижваните превозни средства. Неговият модерен пакет горивни клетки от 103kW е достатъчно малък, за да бъде поставен под капака, а не в пода, като така се създава повече пространство в купето. Резултатът е седан с горивни клетки, който е в състояние да осигури комфорт на петма души, за първи път в света. Clarity Fuel Cell също така осигурява най-дългият максимален пробег на превозно средство с нулеви емисии – приблизително 650 км.

Honda ще предостави определен брой автомобили Clarity Fuel Cell  в европейски демонстрационни проекти до 2022 г. Така марката ще представи напредъка си в областта на горивните клетки, както и впечатляващото реално представяне на автомобила. Пристигането на Clarity Fuel Cell в Европа е ключова част от „Електрическата визия“ на Honda, обявена на автомобилното изложение в Женева през 2017 г., чиято цел е електрическите двигатели да бъдат в две трети от автомобилите, продавани в Европа до 2025 г.