Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели променят избора си за Бразилия

Пирели променят избора си за Бразилия

91
0
гуми,Пирели

Пирели променя избора си на гуми за Гран при на Бразилия. Това станало в петък вечерта след допитване на Пирели до всички пилоти и отбори. Първоначално от италианската фирма производител бяха заявили твърда и медиум смеси. По време на Гран при на Русия обаче Фелипе Маса подаде жалба до ФИА и Пирели, отнасяща се до избора.

„Това е напълно неприемливо“, обясни тогава Маса причината за своето недоволство. „Много възможно е по това време в Сао Пауло да е доста студено и може да е мокро на места. Когато караш с твърдата смес при подобни условия е много опасно. Просто не разбирам подобно решение.

Освен това асфалтът на пистата бе поставен през тази година наново. Винаги когато караме на нов асфалт задачата за гумите е по-лесна, което означава, че се износват по-малко от очакваното. Видяхте това в Русия. Просто не разбирам, за какво са им твърди гуми.

Предвид напрегнатата ситуация около катастрофата на Жул Бианки на Сузука, първата реакция на Пирели бе, да обявят, че ще обмислят отново своето решение. В петък, на 17 октомври дойде и следното решение:

„По предложение на Пирели и с одобрението на всички отбори смесите за Гран при на Бразилия бяха променени“, се казва в официалното изявление на Пирели. „Въпреки че през последните две години на това трасе бяха използвани твърди и медиум смеси, заради новия асфалт на пистата решихме да използваме медиум и софт гуми.“

„Винаги сме казвали, че се вслушваме във всички предложения за промени“, заяви спортният директор на Пирели, Пол Хембри. „След като проверихме влиянието на новия асфалт преценихме, че рискът за прегряване на гумите е минимален. Взехме решение, което бе подкрепено от всички отбори.“