Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Ферари се надяват да успеят да притиснат Хамилтън

Пилотите на Ферари се надяват да успеят да притиснат Хамилтън

62
0

Себастиан Фетел се доближи максимално до Люис Хамилтън в последната свободна тренировка на пистата Силвърстоун, но не можа да се пребори за полпозишън в квалификацията. Той отстъпи и на съотборника си Кими Райконен, нареждайки се трети в сесията. Въпреки това четирикратният световен шампион се надява, че утре ще успее да се бори с Хамилтън в Гран при на Великобритания.

„Възможности винаги има. Целта е да го притиснем. Люис определено е бърз през целия уикенд досега, но въпреки това смятам, че съботата бе положителен ден за нас. В края на квалификацията имах известни проблеми, особено в първия сектор. Гумите не бяха в най-добро състояние, вероятно отборът го е видял. В загряващия тур се оказах в трафик между три-четири коли“, коментира Фетел.

„Трети не е идеална позиция, но е приличен резултат. Най-важното нещо е, че колата беше чудесна – постигнахме напредък с нея за днес, а за утре би трябвало да върви още по-силно.“

Райконен сподели, че не знае с колко точно е назад спрямо първата позиция, но е наясно къде е загубил време в бързите си обиколки.

“Ясно е, че болидът ни не е достатъчно бърз в една обиколка, но според мен в състезанието можем да притиснем Мерцедес“, допълни финландецът.