Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Форс Индия ще се постараят да се опазят от неприятности...

Пилотите на Форс Индия ще се постараят да се опазят от неприятности в състезанието

53
0
Серхио Перес

Силното представяне на Форс Индия в Азербайджан продължи и в квалификацията за Гран при на страната. Серхио Перес и Естебан Окон се класираха шести и седми на стартовата решетка в Баку.

„Доста съм доволен от шестата позиция”, заяви Перес. „Червеният флаг в Q3 не помогна, защото още не бях направил бърз тур. Това означаваше, че имах само един шанс да се справя, при това съвсем накрая. По принцип правим загряваща обиколка, след това подготвителна и тогава натискаме, но днес просто нямаше време. Така че Q3 не бе идеалният квалификационен сегмент, но съм доволен от представянето ни.”

„Пред нас има доста бързи автомобили, както и зад нас, така че битката утре ще е много сериозна. На това улично трасе е важно да се опазим от неприятности и да реагираме бързо на случващото се в надпреварата.”

Окон отбеляза, че седмото място е най-доброто му класиране в квалификация досега. Той обясни, че е сбъркал в най-бързата си обиколка, което вероятно му е коствало позиция.

„Докоснах стените на три пъти – нещо, което не ми се случи вчера. Днес обаче исках да дам всичко от себе си. В крайна сметка сме в добра позиция за състезанието, в което всичко би могло да се случи. Пистата е тясна, карането тук е много сложно. Силен първи тур ще е много важен, но най-важното нещо е да завършим надпреварата. Темпото ни е силно, уверен съм, че можем да постигнем добър резултат”, допълни той.