Начало Рали Падън остава с Хюндай, ще кара в поне 9 WRC старта през...

Падън остава с Хюндай, ще кара в поне 9 WRC старта през 2015 г.

64
0
Хейдън Падън
Хейдън Падън; снимка: Хюндай Моторспорт

Хейдън Падън остава с Хюндай, потвърди официално отборът от Алценау. Програмата на 27-годишния пилот ще се увеличи и той ще кара в поне 9 старта от световния рали шампионат заедно с навигатора си Джон Кенард.

Падън ще участва в тренировките в Монте Карло през януари, но първото му рали ще е Швеция. Той направи 6 надпревари в приключилия преди месец шампионат за 2014 г., като взе точки и демонстрира наистина силно темпо. Най-доброто му класиране бе шесто място в Австралия, а в Испания спечели първа етапна победа.

– Много се вълнувам, че ще продължа да работя с Хюндай Моторспорт с разширена програма, започваща от втория кръг в Швеция – коментира Хейдън. – Научих много и изградих някои прекрасни партньорства с отбора тази година, така че изборът да продължа с тях бе очевиден, като целта е да преследваме по-добри резултати през 2015 г. Повечето състезания ще ми дадат възможност да се развивам като пилот и да работя още по-близко с екипа. През първата част от 2015-та ще продължа да се уча, тъй като ще участвам в стартове, в които имам малък или никакъв опит. След като стъпя на познати трасета обаче, вярвам, че можем да сме конкурентоспособни и ще започнем да натискаме да се борим за топ 5. Имаме големи надежди за следващия сезон и нямаме търпение да започнем пак работа, както и да развиваме Хюндай i20 WRC.

Шефът на отбора Мишел Нандан изрази задоволство от оставането на Падън и разширяването на програмата му:

– Хейдън направи страхотен първи WRC сезон с нас, имаше някои наистина забележителни представяния и помогна много в развитието и на екипа, и на колата. Той дава отлична обратна информация и се труди прекрасно като част от тима заедно с инженерите и механиците. Вече доказа, че е сред най-добрите пилоти в света и личното му развитие е доказателство, тъй като намали разликата спрямо по-опитните си колеги. Радваме се, че ще подкрепяме следващата фаза от кариерата му и нямаме търпение да видим какво ще постигне през сезон 2015 г.