Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес ядосан на Окон за удара помежду им

Перес ядосан на Окон за удара помежду им

92
0
Валентино Роси,Марк Маркес

Във второ поредно състезание от сезон 2017 г. във Формула 1 Форс Индия вероятно загуби подиум. Докато в Канада обаче не се стигна до сблъсък, то в Азербайджан Серхио Перес и Естебан Окон се удариха.

След рестарт на надпреварата пилотите на екипа от Силвърстоун се сблъскаха на излизането от втори завой. И двете коли бяха повредени, но Окон успя да продължи. Перес се прибра, а малко по-късно спирането на надпреварата даде възможност на екипа да го върне на пистата. Мексиканският пилот обаче не можа да финишира.

13 тура преди финала Окон бе трети, но заместник-шефът на тима Боб Фърнли отбеляза, че скоростта на Ферари и Мерцедес бе значително по-висока и той не успя да задържи позицията. Що се отнася до удара между съотборниците, то той заяви, че ситуацията ще бъде обсъдена в екипа.

Окон сподели, че му е трудно до обобщи чувствата си след състезанието. Той бе разочарован, че не е реализирал напълно потенциала си в Баку.

„По принцип не е добре да се удариш със съотборника си, а и коства скъпо и на двама ни”, продължи французинът. „Но понякога такива неща се случват при рестартиране. Серхио ме притисна между първи и втори завой. Бях от вътрешната страна при влизането във втори. Той опита да се противопостави от външната и се докоснахме. Със сигурност не бива да се случва в бъдеще.”

Перес очевидно не бе доволен и не скри, че смята съекипника си за виновен в ситуацията.

„Срамота е, че отпаднах така, тъй като бяхме в позиция, от която можехме да спечелим”, коментира той. „Не можех да избегна инцидента по никакъв начин. Ще трябва да обсъдим ситуацията. Ние сме пилоти, но сме част от един голям отбор и върху ни тежи отговорността да постигнем добър резултат.”

„Допреди катастрофата състезанието ми бе страхотно. Дори след нея тимът свърши страхотна работа и ме върна в надпреварата. Но след това седалката се строши и трябваше да се прибера.”