Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пети бе максимумът, като се има предвид разликата спрямо челото, заяви Рикиардо

Пети бе максимумът, като се има предвид разликата спрямо челото, заяви Рикиардо

47
0
Катерам,Катерам F1 Тийм

Пети и седми се класираха Даниел Рикиардо и Макс Верстапен на стартовата решетка за Гран при на Русия. И двамата предположиха след петъчните свободни тренировки, че топ 5 ще е възможният максимум за тях, тъй като Ферари и Мерцедес са твърде бързи този уикенд, за да се борят с тях. В крайна сметка австралиецът извлече максимума от Ред Бул-а си, докато съотборникът му остана зад него и Фелипе Маса.

„Не мисля, че времената ни отразяват напълно реалистично скоростта ни. Но така или иначе, нещата не се получиха съвсем точно”, заяви Рикиардо след квалификацията. „В Q1 и Q2 се опитвахме да загреем гумите си, докато в Q3 решихме да направим един бърз тур и това, изглежда, проработи. Сравнително доволен съм – наистина мисля, че пето място бе всичко, което можехме да постигнем днес. Очевидно е, като се види разликата спрямо челото. Пети е най-добрият ни резултат в квалификация в Русия и трябва да извлечем позитивите от това.”

„Според мен Ферари и Мерцедес ще спорят за победата утре, но ние определено ще водим битка за топ 5. Мисля, че имаме повече аеропритискане в задната част в сравнение с Уилямс и бихме могли да се справим по-добре с гумите. Те имат предимство в скоростта на правите.”

Верстапен не бе доволен от резултат си и заяви, че денят бе разочароващ за него.

„Знаехме, че това ще е една от най-трудните за нас писти през сезона, но все пак се надявах на по-добра квалификация”, заяви Макс. „Q1 премина сравнително прилично. В Q2 обаче имах ужасно лошо усещане за задните гуми. Изведнъж загубих сцепление, особено в последния сектор. Първи и втори в повечето си обиколки преминавах добре, но всичко спечелено изчезваше накрая, когато просто гумите ми не бяха достатъчно загрети.”

„Целта ни бе пета позиция и изглеждаше постижима, ако се съди по секторните ми времена в началото на обиколката. Загубих всичко в последната част на тура. В Бахрейн колата ни работеше добре с гумите. Тук заради дългите прави е много сложно да сме бързи и да се борим в челото. Утре би трябвало да има само един питстоп в надпреварата. Разбира се, ще направим всичко възможно, но първите четирима са твърде бързи. Целта ни остава да сме в топ 5 – това би бил добър резултат за нас тук.”