Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пол Уолш се отказа от управлението на Формула 1

Пол Уолш се отказа от управлението на Формула 1

38
0
падок, Формула 1
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Бившият шеф на Diageo Пол Уолш се отказа от възможността да стане председател на Формула 1.

Името му бе спрягано от известно време за поста и се смяташе, че CVC Кепитъл Партнърс се опитват да го привлекат, за да заеме мястото на Петер Брабек-Летмат. Това доведе и до слухове дали управляващият търговските права на спорта Бърни Екълстоун няма да загуби властта си над Гран при. Уолш обаче се отказа преди още кандидатурата му да стане реална.

Според Файненшъл Таймс Уолш нямал проблем с това да работи с Екълстоун, но „е решил, че обсъжданият пост не му дава достатъчно авторитет и власт, за да управлява бизнеса”.

Миналия понеделник се очакваше въпросът за нов председател да бъде обсъден на среща на борда на директорите на Delta Topco – компанията, създадена от CVC, за да управлява F1. Въпросът обаче не е бил обсъждан.

Самият Уолш се е срещнал с Екълстоун миналия четвъртък. Разговорът явно не е стигнал до положителен финал.

Екълстоун пък заяви по-рано, че според него дясната му ръка – адвокатката Саша Уудуард-Хил – би била перфектно попълнение.

– Тя е сигурна – коментира 84-годишният англичанин.

За настоящия председател Брабек-Летмат, който е бивш главен изпълнителен директор на Nestle, се смята, че е с влошено здравословно състояние и скоро ще се оттегли.