Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите масово ще използват гумите суперсофт на Монца

Пилотите масово ще използват гумите суперсофт на Монца

50
0

Пилотите масово ще използват гумите суперсофт в уикенда за Гран при на Италия. Това стана ясно, след като Пирели обяви кой пилот какви типове гуми е избрал за състезанието на Монца след седмица.

Хамилтън и Ботас от Мерцедес, Перес и Окон от Форс Индия, и Грожан и Магнусен от Хаас са заявили по 9 комплекта суперсофт, 3 софт и 1 медиум. Всички останали са подбрали по 10 чифта суперсофт, 2 софт и 1 медиум.

По правилник пилотите трябва да заделят по един комплект софт и медиум за състезанието, като само единият е задължителен за използване. За 3-ата част на квалификацията те трябва да запазят един чифт суперсофт.

С оглед на ниските нива на износване на гумите на Монца се очаква пилотите масово да направят състезанието с едно спиране в бокса. За тези в топ 10 това ще означава потегляне със суперсофт и преминаване към софт към средата на състезанието.

За тези, които не достигнат 3-ата част на квалификацията, има вариант за по-различна тактика – потегляне със софт и смяна за супермеки гуми след средата на дистанцията.