Начало Други Писта Диамо приема последния кръг на затворен маршрут

Писта Диамо приема последния кръг на затворен маршрут

40
0

Последният кръг от шампионата на затворен маршрут ще се проведе на следващия уикенд на Писта Диамо на трасето Дракон край Калояново. С най-голям интерес се очаква решителна развръзка за шампионската титла в най-мощния клас Макси между Константин Маршавелов от КА-2 Рейсинг Тийм (Мицубиши Лансър Ево 10), Илия Царски от Автоцар (Мицубиши Лансър Ево 9) и Пламен Камбуров от Вромос с Мицубиши Лансър Ево 9.

Предсрочно в изминалия предпоследен кръг шампиони в клас Туринг и Спорт са съответно Иван Влъчков от КА-2 Рейсинг Тийм с Хонда Сивик и Симеон Симеонов от Казанлък Моторспорт с Хонда Сивик.

Организатор в тазгодишния затварящ кръг за сезон 2016 е Автомобилен спортен клуб Диамо, който разполага с добре подготвен и изключително безкомпромисен съдийски екип. Състезанието ще бъде предизвикателство за благоевградския тим, тъй като досега Писта Диамо се провеждаше на Серес в Гърция. По този повод, се отбелязва, че в надпреварата ще има международно участие от съседните държави. Директор на проявата е автомобилната състезателка Диана Стоянова.

„Организацията за последния кръг от шампионата върви по план. Интересът от публиката е голям, каза Стоянова. – Екипът ни е добре подготвен и нямаме притеснения относно безопасността, която за нас винаги е била на първо място. Очаква се силна битка във всички класове, което ще направи Писта Диамо един добър завършек на сезон 2016 г.“ 

Програма:

12.11.2016 г. (Събота)

08:00 – 11:15 ч. – Административен и Технически преглед
12:45 ч. – Начало на официалните тренировки

13.11.2016 г. (Неделя)

11:00 ч. – Откриване на състезанието
11:20 ч. – Старт на І манш серия Спорт
11:45 ч. – Старт на І манш серия Туринг
12:10 ч. – Старт на І манш серия Макси
12:50 ч. – Старт на ІІ манш серия Спорт
13:15 ч. – Старт на ІІ манш серия Туринг
13:40 ч. – Старт на ІІ манш серия Макси
14:10 ч. – Обявяване на резултатите и награждаване