Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Половината ни кола вече е с части за 2016 г., твърди Алонсо

Половината ни кола вече е с части за 2016 г., твърди Алонсо

40
0

Ферннадо Алонсо заяви преди началото на уикенда за Гран при на Абу Даби, че половината от колата, с която отборът ще се състезава в надпреварата вече е с части и философия за 2016 г. И целта на отбора му не е да изпревари Заубер в класирането при конструкторите, а да се подготви колкото може по-добре за следващия сезон.

Швейцарският тим е на 8-а позиция и има аванс от 9 точки. С оглед на възможностите на болида на Макларън, то това би било изключително трудна задача. Досега през годината Алонсо и Бътън са вземали повече точки в един кръг само веднъж – в Унгария, като това стана благодарение на проблемите и грешките на другите отбори и пилоти.

„Мисля, че е малко вероятно да изпреварим Заубер, коментира испанецът. – Те са 9 точки пред нас. Записали сме точки само в 3 или 4 състезания тази година. Да вземем 10 т. в едно състезание е малко трудно. Затова не мисля, че трябва да се притесняваме за това дали ще бием Заубер или не.”

Говорейки за следващата година, Алонсо каза още, че основната цел на екипа ще е да се върне на място, което принадлежи на тима от Уокинг. А то е да се бори за водещите позиции. „Не знам дали това означава да се борим за световните титли, за победите или просто да сме на подиума”, заяви Фернандо.