Начало Formula E News Потвърдиха Гутиерес за пилот на Techeetah във Формула Е

Потвърдиха Гутиерес за пилот на Techeetah във Формула Е

194
0
Естебан Гутиерес

Бившият пилот от F1 Естебан Гутиерес ще кара за тима на Techeetah във Формула Е, обявиха официално от екипа, който използва задвижващи системи на Рено. Мексиканецът ще замести до края на сезона (9 състезания) китаеца Ма Кинг Хуа. Последният разочарова с представянето си в последните състезания, като се все пак ще остане резервен пилот в екипа.

Гутиерес ще участва в домашната си еГран при по улиците на Мексико Сити на 1 април. Естебан, който последно кара за Хаас миналия сезон, вече е посетил симулатора на тима в Монако, за да се подготви за предстоящия си дебют след 2 седмици. Засега не е ясно дали Гутиерес ще успее да тества колата на пистата.

Преди сделката Гутиерес води преговори още с екипите на Renault e.dams, Faraday Future, Dragon Racing и DS Virgin Racing, като бе близо до договор с Dragon Racing. В крайна сметка подписа с Techeetah, където ще бъде съотборник на друг бивш пилот от F1 Жан-Ерик Верн.

„Много съм доволен да се присъединя към Techeetah , който е истински конкурентноспособен тим, каза Гутиерес. – След 4 години на невероятни преживявания във Формула 1, правя стъпка напред към бъдещето на моторния спорт. Особено съм развълнуван от дебютното ми състезание в Мексико, където надявам се ще мога да направя добро шоу за страстните ми домашни фенове.“