Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Позитивен уикенд за тима на Уилямс в Сочи

Позитивен уикенд за тима на Уилямс в Сочи

36
0

Екипът на Уилямс имаше позитивен уикенд в Гран при на Русия, като Валтери Ботас и Фелипе Маса завършиха 4-и и 5-и. Това беше най-доброто представяне за тима от Гроув от началото на сезона. Валтери дори вървеше втори в началото на състезанието, но след това разполагащите с по-бързи коли Хамилтън и Райконен успяха да го изпреварят. Първият с маневра на спирането в завой 1, а вторият с по-късно спиране в бокса за смяна на гуми.

„Началото на състезанието беше много добро и успявах да се защитавам от някои по-бързи коли зад мен, заяви Валтери. – Мисля, че това да бъдем агресивни с ранното спиране в бокса беше добро, но за жалост автомобилите с повече скорост уни изпревариха и в края на състезанието за мен не се случваха много неща. Позитивно е, че взехме много точки за Уилямс. Определено имаме прогрес. Това е добро трасе за нас, което ни помогна, но трябва да продължим да се подобряваме.”

„Мисля, че беше позитивен уикенд за нас, коментира Маса. – Бих се радвал да съм 4-и, а не 5-и, но съм доволен от резултата. Успяхме да запишем доста повече точки от Ред Бул и това ни е целта сега. Те имат много добър тим и кола. Но ние трябва да продължим да вярваме в нашите възможности и да се борим. Валтери се справи по-добре с гумите тук, докато аз сторих това в Китай.”