Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Преговорите между Хонда и Торо Росо са се провалили

Преговорите между Хонда и Торо Росо са се провалили

59
0

Преговорите между Хонда и Торо Росо за възможността японската компания да доставя задвижващи системи за малкия отбор на Дитрих Матешиц са се провалили.

Това твърди motorsport.com, позовавайки се на свои източници. От Хонда искат да снабдяват с мотори втори тим за 2018 г., освен Макларън, като сключеното споразумение със Заубер бе анулирано миналия месец.

Според изданието обаче до сделка не се е стигнало заради несъгласие по финансовите условия. И заради малкото време, което остава за подготовка за следващия сезон, от Торо Росо са решили да сложат край на преговорите и екипът от Фаенца ще използва отново агрегати на Рено догодина.

Продължаването на партньорството на Хонда с Макларън също не е сигурно, но с оглед на липсата на варианти на екипа от Уокинг за доставчик, то най-вероятно то ще продължи.

От Мерцедес и Ферари вече заявиха, че не се интересуват от възможността да дават двигатели на Макларън, като единствената друга опция остава Рено. Френският концерн обаче вече доставя мотори на 2 отбора плюс заводския си.