Начало Автомобили PSA обмисля преместване на централата си

PSA обмисля преместване на централата си

35
0

PSA Peugeot Citroen обмисля преместване на централата си от настоящата й локация – близо до Триумфалната арка в Париж, където тя се намира от 50 години.

По-голямата част от служителите, чийто офиси понастоящем са на Авеню дьо льо Гран Арме, ще се преместят в Поаси, където автомобилният производител има фабрика. Около 500 души ще останат в Париж, но ще отидат в друг район на френската столица.

Информацията не е потвърдена официално, тъй като разговорите са поверителни. Главният изпълнителен директор Карлос Таварес представи плана, който ще помогне и за съкращаване на разходите, пред борда в началото на декември. Профсъюзите ще обсъдят предложенията в началото на новата година. Ако бъде одобрено, преместването ще стане поетапно и ще приключи до края на 2016 г.

– Проведохме проучване за по-добро управление на недвижимите ни собствености, както и за подобрение работната среда на служителите ни. До момента няма взето решение – заяви говорителят на Peugeot Жан-Баптист Томас.

PSA вече продаде сградата, в която се намира централата, през 2012 г. за 245,5 млн. евро. Тогава компанията имаше планове да я отдаде под наем за поне 9 години.

Офисите са разположени на 700 метра от Триумфалната арка и предлагат място за около 1500 служители. Наемът и оперативните разходи възлизат на около 50 милиона евро на година.