Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул отрича възможността Фетел и Алонсо да разменят местата си

Ред Бул отрича възможността Фетел и Алонсо да разменят местата си

34
0
Себастиан Фетел,Фернандо Алонсо

Малко преди Гран при на Сингапур се появиха упорити слухове, че Фетел ще се състезава за Ферари през 2015 г. Неговото място в Ред Бул пък щяло да бъде заето от Фернандо Алонсо, който вече бил изгубил търпението си след близо пет години в Скудерията. От какво са породени тези слухове обаче не е ясно, след като д-р Хелмут Марко отрече възможността, Алонсо да кара за Ред Бул през следващата година.

„Алонсо със сигурност няма да кара за Ред Бул“, обяви спортният консултант на Ред Бул в интервю пред германското седмично списание Шпорт Билд.

„Около мен няма нищо ново, имам договор с Ред Бул и съм щастлив там, където съм в момента“, обясни от своя страна Себастиян Фетел.

Същото важи и за Алонсо, чийто контракт с Ферари е до края на 2016 г. Предполага се обаче, че в договорите и на двамата има клауза, позволяваща прекратяването им, ако резултатите на отбора или пилота не отговарят на желаното.

Имената на двамата пилоти са спрягани за възможно ново попълнение в Макларън, където Хонда искат за завръщането си привличането на сериозно име. Отиването в отбора от Уокинг би било обаче рисковано, защото в момента победите са просто химера.

В Ред Бул пък всячески се опитват да установят от къде идват проблемите на Фетел, който през тази година отстъпва сериозно в състезанията на своя по-млад съотборник Даниел Рикиардо, който дори има шансове за спечелването на титлата при пилотите.

„При нас няма заповеди от бокса“, гарантира д-р Марко. „Ако Себастиян може да победи, то ние няма да го спираме, дори ако Даниел е зад него. Това е просто нашата философия.“