Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рон Денис: Макларън винаги ще наема най-добрите пилоти, които са на разположение

Рон Денис: Макларън винаги ще наема най-добрите пилоти, които са на разположение

49
0
Ерик Булие,Рон Денис,Сам Майкъл

Рон Денис е доволен от представянето на Дженсън Бътън и Кевин Магнусен до настоящия момент от сезон 2014 г. във Формула 1. Изпълнителният директор на Макларън Груп обаче потвърди казаното по-рано през седмицата от Ерик Булие за това, че отборът държи да проучи всички опции за пилоти от догодина нататък.

През последните дни отново се публикуват различни информации, според които от Уокинг са твърдо решени Фернандо Алонсо или Себастиан Фетел да са в британския екип при завръщането на Хонда в Гран при. Името на Люис Хамилтън също се споменаваше, макар и по-рядко в сравнение с тези на испанския и немски пилоти. На Бътън и Магнусен е казано да чакат, докато в Макларън вземат крайно решение.

Дженсън и Денис се сдърпаха преди няколко седмици, след като изпълнителният директор спомена, че състезателят би трябвало да влага още повече усилия от полаганите дотогава. Пилотът контрира с репликата, че в Макларън са се докарали до настоящата ситуация заедно и затова е нужно всички да се трудят по-упорито.

– Всеки, който всъщност е гледал телевизионното интервю, знае, че в думите ми имаше хумористичен елемент – заяви Денис пред formula1.com. – Дали съм имал намерение да побутна Дженсън? Да, имах. Но го направих леко, не със злоба. И всъщност ефективността на стратегията ми бе потвърдена от факта, че Дженсън реагира моментално, постигайки най-добрия си състезателен резултат за годината. Но да, аз съм доволен и от него, и от Кевин. И двамата са в състояние да печелят състезания с конкурентоспособен автомобил – Дженсън го е доказал 15 пъти по време на дългата си кариера във Формула 1. Кевин пък демонстрира чудесно темпо. Но ние очевидно не сме им дали досега достатъчно силен болид.

Денис допълни, че въпреки всичко иска пилотите на Макларън да дават постоянно най-доброто от себе си.

– Отборът винаги ще полага усилия да наема най-добрите състезатели, които са на разположение. Ако възникнат определени възможности, ще ги обсъдим. Винаги сме го правили и ще продължим така. Всички велики отбори във Формула 1 са еднакви в това отношение. Но в момента не сме в позиция да го сторим – каза още той.

Денис уточни изрично, че за да се разглежда вероятността даден състезател да отиде в Макларън, то той трябва да е на разположение:

– Дженсън и Кевин са отлична смесица от опит и младежки ентусиазъм. Фактът, че наблюдаваме няколко други пилоти не противоречи на това по никакъв начин, защото, както споменах, ако се появи възможност, ще я преценим.

На въпроса дали който и да е състезател може да се освободи при точните обстоятелства, Денис отговори:

– Това зависи от факта дали уважаваш договорите на състезателите или не, а аз го правя.