Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Катерам вече се управлява от синдиците, Екълстоун разреши на тима да пропусне...

Катерам вече се управлява от синдиците, Екълстоун разреши на тима да пропусне САЩ и Бразилия

115
0
база,Катерам,фабрика

Ръководството на Катерам F1 Тийм бе предадено на синдиците, които поеха по-рано тази седмица управлението на Катерам Спортс Лимитид. След среща между тях и адвокатите на всички страни, свързани с тима, е било постигнато споразумение мениджмънтът на отбора да бъде даден на Финбар О’Конъл и Хенри Шинърс от фирмата Смит & Уилямсън, които отсега нататък ще взима решения за бъдещето на екипа.

През седмицата се разгоря сериозен спор между компанията Engavest и малайзийския предприемач Тони Фернандес. Те се обвиняваха един друг, че не са изпълнили условията по продажбата на Катерам F1. Фернандес явно не е прехвърлил акциите на новите собственици, като той твърди, че те са поели ангажимент да плащат заплатите на персонала и да покрият дълговете на екипа, което не са изпълнили. От Engavest са категорични, че били абсолютно коректни. Те отказаха повече да управляват отбора и заявиха, че той си е на малайзийския предприемач.

Малко по-късно Бърни Екълстоун даде специално разрешение на Катерам да пропусне надпреварите в САЩ и Бразилия. О’Конъл и Шинърс търсят нов купувач за отбора и слота му за шампионата, автомобилите, интелектуалната собственост и свързаните с нея права.

– В телефонен разговор с Финбар О’Конъл господин Екълстоун се съгласи да подкрепи синдиците, докато търсят начин да продадат отбора от Формула 1 на достатъчно стабилна финансова организация, която да го поддържа в бъдеще. Господин Екълстоун се съгласи да даде разрешение на Катерам да пропусне Гран при на САЩ и Бразилия, но се надява нов собственик да е налице и отборът да се състезава в Гран при на Абу Даби. Господин Колин Колес, предишният шеф на отбора, предложи да предаде контрола на 1MRT на синдиците. Адвокатите и господин Колес понастоящем работят върху документацията, която да осъществи трансфера. Със синдиците вече са се свързали редица заинтересовани организации, изразяващи желание да купят тима и те се надяват това да се случи през следващите седмици – се казва в изявление на Смит & Уилямсън.

О’Конъл каза, че основната цел в момента е да се плати на кредиторите:

– Вярваме, че направените уговорки ни дават значително по-добър шанс да постигнем по-добър изход за състезателния тим и кредиторите му. Направена бе голяма стъпка напред, но няма нужда персоналът на 1MRT да се връща в Лийфийлд, докато няма продажба. Ситуацията е трудна. Съжаляваме за влиянието й върху служителите на 1MRT. Като синдици за Катерам Спортс Лимитид търсим максимално добър изход за кредиторите и други акционери.