Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Меденият язовец ще вземе, каквото може да докопа

Рикиардо: Меденият язовец ще вземе, каквото може да докопа

100
0

Даниел Рикиардо взе първи подиум за сезон 2017 г. във Формула 1, финиширайки трети в Гран при на Испания.

„Меденият язовец ще вземе, каквото може да докопа”, бе реакцията на австралиеца в Туитър на малко неочакваното класиране.

Пилотът има снимка на меден язовец на каската си и бива оприличаван на него по време на кариерата си. На въпрос защо, Даниел отговоря, че точно този язовец е смятан за най-безстрашното животно в света: „Като го погледнеш, изглежда сладко и гушкаво, но ако нещо навлезе в територията му, се превръща в истински звяр.”

Рикиардо заяви, че се радва отново да е на подиума, но всъщност изкара доста самотно състезание на пистата Каталуния.

„Нямах истински битки в надпреварата. Трябваше да пазя ритъм и да остана концентриран. Извадих известен късмет с проблема на Валтери [Ботас] към края – той ме изведе трети, но определено се радвам пак да съм на почетната стълбичка и да видя усмивките на тима.”

„Днес ще се радваме на подиума, но утре трябва да намерим начин да намалим още разликата спрямо Ферари и Мерцедес. Искам да извлечем позитивите от изминалия уикенд, но ще продължим да се трудим. Не мисля, че е невъзможно да настигнем в някакъв момент лидерите. Може да отнеме малко повече време, отколкото се надявахме да ни е необходимо, но ще се справим. Според мен днес измъкнах максимума от колата. В Монако ще имаме още някои нови компоненти, дано направим още една стъпка напред с тях, а и на пистата там всичко може да се случи.”