Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг вярва в Мерцедес

Розберг вярва в Мерцедес

50
0
Нико Розберг

Нико Розберг заяви, че вярва в Мерцедес и в това, че отборът ще даде силен и издръжлив автомобил за последните пет надпревари от сезона във Формула 1.

Немският пилот изгуби лидерството в шампионата след Гран при на Сингапур, в която първоначално не успя да потегли и скоро отпадна. Замърсяване се оказа причината за грижите му, вследствие на която 22 точки преднина преди старта се оказаха 3 пункта дефицит след финала.

Нико призна, че това бе сериозен удар за него, но той е убеден в усилията на Мерцедес да осигурят абсолютно честен и равностоен двубой със съотборника му Люис Хамилтън до края на сезона.

– Още в неделята в Сингапур заявих, че това бе може би най-трудният момент през годината за мен. Все още смятам така. Изчезването на шанса за топ резултат още преди да си стигнал стартовата решетка е трудно за преглъщане, тъй като става думи за доста точка в шампионата. Не мога обаче да кажа нищо лошо за усилията на отбора. Ходих до фабриката, видях колко упорито се трудят всички. Ясно е, че екипът иска силни резултати толкова много, колкото и пилотите. Вярвам, че колегите ни ще подобрят издръжливостта. Знам, ще поправят нещата – коментира Розберг.

Той се надява да навакса поне част от изгубеното още тази седмица по време на Гран при на Япония. Нико определи надпреварата на Сузука като едно от най-специалните състезания в автомобилния спорт въобще и продължи:

– Сузука определено е една от най-добрите писти в света. Феновете също са невероятни. Обожават спорта и е прекрасно да видиш такава подкрепа – и за отборите, и за състезателите. Обичам да ходя там, да виждам този ентусиазъм. Нямам търпение уикендът да дойде – особено разполагайки с кола, която ни дава възможност да постигнем страхотен резултат.