Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг се опасява от износването на гумите; Не съм достатъчно бърз, каза...

Розберг се опасява от износването на гумите; Не съм достатъчно бърз, каза Хамилтън

33
0

Нико Розберг изрази опасения относно износването на гумите на новия асфалт на пистата Ред Бул Ринг. В същото време той бе въодушевен от темпото си, след като даде време, по-добро от официалния рекорд на трасето. Най-бързото постижение е на Михаел Шумахер от 2003 г. – 1:07.908 мин, а Нико записа 1:07.373.

„Темпото в един тур изглежда добро. Дори изненадващо добро – смятахме, че съперниците ще са по-близо. Днес не изглеждаше така, но все пак това бе само началото на уикенда. Трудно бе да направим дълга серия от обиколки и вероятно това ще е в програмата ни утре. В състезанието ще стартираме с ултрасофт, които като че ли са прекалено меки за австрийското трасе. В един тур са страхотни, но след това се разпадат наистина бързо. Справянето с този тип гуми ще е огромно предизвикателство в неделя”, обясни Розберг.

Съотборникът му Люис Хамилтън остана само на 0,019 сек от Нико, но бе категоричен, че не е достатъчно бърз.

„Зле съм”, заяви англичанинът. „Далеч съм от нужното темпо. Нико бе много, много по-бърз днес, така че утре трябва да се справя с това. Не е невъзможно. Миналата година бях на полпозишън, но сега от самото начало не се чувствах комфортно и не знам защо. Колата е наред, аз трябва да намеря какво ми липсва. В първи сектор съм сравнително бърз, но в средната и последна част изоставам доста.”

Ромен Грожан междувременно изрази недоволство от поведението на Хамилтън на пистата Ред Бул Ринг. Люис се завъртя сутринта и пилотът на Хаас направи същото, за да го избегне.

„Не бях особено доволен от поведението на Люис на трасето днес. Завъртя се, не спря, тръгна назад по средата на пистата, а аз го приближавах. Трябваше да го избегна и аз също се завъртях. Можеше да се случи сериозна катастрофа. След това във втората сесия правеше квалификационна серия и остана по средата във втори завой”, коментира Грожан.