Начало Рали Разследват скоростната кутия в колата на Ожие

Разследват скоростната кутия в колата на Ожие

63
0

ФИА разследва скоростната кутия в автомобила Форд Фиеста WRC на Себастиен Ожие. Французинът завърши втори в третия кръг от световния рали шампионат за 2017 г. в Мексико. В зависимост от резултатите от разследването четирикратният световен шампион може да бъде дисквалифициран.

Според непотвърдена информация скоростната кутия вероятно е по-лека от допустимото.

Представител на международната федерация е потвърдил пред motorsport.com, че скоростната кутия е запечатана и тимът на Ожие М-Спорт трябва да е отнесе в Женева. Там ще бъде проведено разследване от техническия делегат на ФИА Жером Токе. Стюардите на рали Мексико ще вземат решение въз основа доклада на Токе. Очаква се то да бъде оповестено преди старта на следващия кръг от първенството – рали Корсика (7-9 април).

„Жером ще проверява допуските и може да прегледа и други скоростни кутии”, заяви анонимен източник. „Решението за разследване сочи, че вероятно не е имало достатъчно време за проверка след състезанието или пък защитата на отбора е била толкова сериозна, че е наложила допълнителен преглед.”

Според източника наказанието може да е всичко – от добавяне на време през глоба до дисквалификация.

От М-Спорт нямаше коментар. Отборът и Ожие бяха наистина щастливи след рали Мексико, тъй като второто място на Себастиен и Жулиен Инграсиа бе трети пореден подиум за тях, а освен това оглавиха генералното класиране.

„Наистина съм доволен от този резултат. Да си тръгна от Мексико с 22 точки е чудесно постижение за мен. Честно казано, преди ралито не очаквах подобен резултат”, заяви тогава Ожие.

По-рано през настоящия сезон имаше проблеми с Тойота Ярис WRC. Отборът промени определени компоненти от автомобила, които не отговаряха на правилата. В случая с Ярис-а обаче нямаше официално разследване.