Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Планът е да се концентрирам напълно и да атакувам!

Розберг: Планът е да се концентрирам напълно и да атакувам!

37
0

Нико Розберг смята, че ще има още шансове да спечели титла във Формула 1. Немският пилот на Мерцедес обясни, че не се чувства изправен пред най-голямата възможност в кариерата си и съответно не изпитва огромно напрежение дали ще я оползотвори или пропилее.

– Знам, че Мерцедес ще са в челото и през следващите години. Вярвам в това, така че не виждам настоящия сезон като единствената си възможност за титла. Но разбира се, чувствам натиск, защото искам да спечеля, а сега имам шанс за това – обясни Нико. – Има още 100 точки за взимане и при това положение 17 точки разлика не са чак такава драма. Все още всичко е възможно. Планът е да се концентрирам напълно и да атакувам! Всъщност е много прост план, няма някаква стратегия или психологически игрички. Не гледам назад. Не можем да променим миналото. Всъщност гледам с нетърпение към тези последни три надпревари и общото усещане е, че се наслаждавам на момента. В състояние съм да оставя бързо зад гърба си негативните мисли. Не им позволявам да ми влияят.

Нико е противник на двойните точки, които ще бъдат дадени в последната надпревара от календара, въпреки че те му дават шанс да се бори до последно тази година със съотборника си Люис Хамилтън.

– Честно, сега наистина обожавам двойните точки! – със смях отговори Розберг на въпроса какво мисли в момента за новото правило, след което продължи сериозно: – Според мен е по-добре да няма двойни точки. Мисля, че е по-добре да пропуснем това правило в бъдеще, въпреки че разбирам защо бе въведено – за да продължи борбата до края. В доста други дисциплини се прилагат мерки със същата идея. Да видим какво ще стане в Абу Даби и след това да обсъждаме бъдещето.